Топ 10 изживявания за подарък

Предстои рожден/имен ден, друг вид празник или просто искаш да изненадаш някого супер приятно без повод?
Е, в днешния достатъчно материален свят не подарявай поредната вещ. Доказано е, че мозъкът на човек привиква към вещите и бързо след това губи интерес.

преживяване

Подари изживяване!
Това ще е нещото, което ще се помни дълго време и няма да се захвърли един ден. А и често така човек може да намери ново хоби, просто да не е знаел докато ти не си го подтикнал/а. И още по-важното – така ще създадете спомени и ще намалите стреса, за разлика от хормона на щастието 🙂

1. Летене с парапланер/Скок с парашут
И за двете съм писала тук и тук.
И двете бих повторила и потретила. Не случайно са първи в този списък.

2. Билет за концерт/спортно мероприятие/комедийно представление
Малко неща могат да се сравнят с такова изживяване, особено като участват любими изпълнители/играчи. Щастието ще е още по-голямо ако събитието е извън града и го съчетаете с екскурзия.
Тук много искам да направя безплатна реклама на свежите хора от The Comedy Club, които ми докарват мускулна треска на устата на следващия ден след тяхно представление.

3. Песен от GP
Гошо от Почивка е рапър от кв. Почивка във Варна и срещу 20 евро ти прави песен по поръчка с дадени от теб асоциации, и неща, които искаш той да включи. А срещу 30 евро повече получаваш и клип. И всичко това става за 2 дена!
Освен бюджетно решение, този подарък ще остане в историята и ще “обезсмърти” човека, за когото е предназначен. Нещо като Дориан Грей и портрета му.
Ако ще поръчваш – парите се пращат по paypal на georgie7782@gmail.com, а за самата поръчка може директно да му пишеш на facebook профила.

4. Видео, направено от теб
Най-време изискващият подарък от предложенията тук, но определено един от най-силните такива.
Видеото може да е със сглобени кадри на човека или пък дублаж върху интервю от любима негова/нейна известна личност. Самият факт, че отделяш от собственото си време, желание и най-важното – подаръкът е специално и единствено направен за някого, го прави безценен и невероятен спомен.
Видеото е и win-win идея, защото ще подхраниш собственото си его какъв видео мастър си след всяка “УАУ” реакция на всички, на които твоят човек в последствие е показал клипа.

5. Арт преживяване
Не само хората с артистична душа биха се зарадвали на такъв подарък.

Тук става дума за места, в които рисуваш картина по зададен начин (Rosso) или пък оцветяваш глинени съдове, които след това ще бъдат гланцирани и изпечени (Matzalo). Като през цялото време на това творене, има хора, които ви помагат да бъдете следващите Микеланджело и Пикасо. И всичко това на по чаша вино, което вече знаем как да пием като прота от този блог.

А после произведенията ще могат да красят дома/офиса и човекът да се гордее, че са лично творчество.

Преживяването гарантира около два часа в един нов, креативен и спокоен свят. Два часа, в които просто си чилвате, говорите си за нещата от живота (нещо, което не би могло да стане при вариантите с концерт/парапланер/парашут) и се учудвате колко креативни личности сте всъщност.

6. Escape rooms
Бумът на стаите, от които трябва да излезеш за час благодарение на подсказките, скрити в тях, някак си мина, но човек трябва пробва поне една.
Тук важно е да проучиш преди това кои са добрите, защото съм чувала и кофти отзиви за някои.
С две ръце мога да препоръчам vol2 на Dextrophobia, където размърдахме мозъци, вкарахме логика и се билднахме с колеги. Успяхме да излезем минута преди финалното време и то благодарение на повечето подсказки, които ни дадоха от стаята.

7. Луксозен масаж
Нир-ва-на.

8. Курс
Фотография, готварство, сомелиерство – каквото го влече човека, на когото ще подаряваш. Така той/тя ще научи нещо ново, ще се запознае с нови хора, а защо не и после да облажиш с някоя нова профилна снимка или прясна паста с песто от рукола и кедрови ядки, доматен фондан и чипс от бекон с редукция от магданоз?
Тук могат да влезнат и спортните занимания и така модерните Мултиспорт/Содексо карти за тренировки и човек може да си избере най-удобната му от множеството локации, където ги приемат.

9. Подари своето време
Сглоби “книжка” с купони – помощ за ремонт, гледане на бебе, закуска в леглото, подготвяне на досадните презентации в офиса. Ти решаваш дали валидността на всеки талон ще е еднократна, за седмица или месец.
За дизайна предлагам canva.com, където имат страшно много опции. Лично аз избирам винаги безплатните, но има и платени. После остава единствено принтирането (на служебния принтер) и сглабянето посредством телбод или пък перфоратор и красива панделка. Слагаш в кутия като обикновен материален подарък (какъвто не е!) и voila.

10. Бъди гид в собствения ви град
Направи разписание и списък на местата, които ще посетите с кратко описание за всяко. Отново можеш да използваш canva.com, за да изглежда по-яко. Уговорете и среща с твоя човек и му/й кажи да си отдели Х време. Малко преди да се видите изпрати “графика” за днес.
А той може да съдържа посещение в атракционен парк, “онзи-музей-който-от-много-време-искате-да-видите”, пауза за по дюнер и биричка в парка и за финал кино на открито (в някоя лятна вечер).
При тази идея имаме голям момент на очакване, изненадващо разкритие малко преди очаквания момент и качествено прекарано време после.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s